Παρασκευή 18 Οκτώβριος 2019

  

Έκκληση προς τους κατοίκους και επισκέπτες του  Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα για την αποφυγή συσσώρευσης υπολειμμάτων φυτοκομικών εργασιών και απορριμμάτων

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής καλεί τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα να είναι πολύ προσεκτικοί στην συλλογή και απόρριψη υπολειμμάτων φυτοκομικών εργασιών από τους κήπους των κατοικιών τους. Καλούνται οι κάτοικοι να μην συσσωρεύουν τα υπολείμματα φυτοκομικών εργασιών (ξερών κλαδιών και χόρτων) πλησίον των κάδων απορριμμάτων στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, καθώς και εκατέρωθεν της Λεωφόρου Σχινιά.

Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα για την περισυλλογή τους, ώστε να συνδράμουν στην προληπτική προστασία του πευκοδάσους από την πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς.

Επιπρόσθετα, από μέρους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής παρακαλούμε τους επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους, οι οποίοι βρίσκονται εντός του πευκοδάσους. ώστε να μην δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και κινδύνου πυρκαγιάς.

Το παράκτιο πευκοδάσος κουκουναριάς του Εθνικού Πάρκου είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο οικοσύστημα και για αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και όλοι οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα να συνδράμουν στην προσπάθεια  αυτή.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

Ημερολόγιο Δράσεων

October 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31