Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2019

  

Η ύπαρξη ενός Εθνικού Πάρκου κοντά στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι προσφέρει πολύτιμες δυνατότητες περιβαλλοντικής αναψυχής σε ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού που έχει στερηθεί την επαφή με την φύση.

 Το Πάρκο αποτελεί πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών ετησίως καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστό για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει.

Η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών αποτελεί βασική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου. Κύριος στόχος του  προγράμματος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι να ενισχυθεί η κατανόηση και η δέσμευση των μαθητών στο θέμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό τη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και της κοινωνίας για τα οικοσυστήματα του Εθνικού Πάρκου και τις πιέσεις που αντιμετωπίζει. Ο Φορέας Διαχείρισης έχει δεχτεί επισκέψεις από πολλά σχολεία για περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τα οικοσυστήματα του Πάρκου και την βιοποικιλότητά που αυτά περιέχουν. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται ερμηνεία οικοσυστημάτων στο Πάρκο,  παρουσιάσεις ppt, συζητήσεις, περιβαλλοντικά μονοπάτια, κ.ά. 

Πραγματοποιείται αναφορά σε βασικές έννοιες όπως Προστατευόμενες Περιοχές, οικοσύστημα, βιοποικιλότητα, προστασία και διαχείριση. Έμφαση δίνεται στη σχέση ανθρώπου-φύσης και στην ενεργητική συμμετοχή των μαθητών με παράλληλη διέγερση όλων των αισθήσεων (αφή, ακοή, όραση, όσφρηση) και επαφή με το πραγματικό περιβάλλον κάτι που δεν είναι εύκολα εφικτό στις σχολικές αίθουσες.

 

 

Ημερολόγιο Δράσεων

November 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30