Δράση καθαρισμού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα  στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον που έχει οριστεί στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, διοργάνωσε με το 2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Μάκρης και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, δράση καθαρισμού στο πευκοδάσος. Η διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Μαραθώνα στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μία ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους την προστιθέμενη αξία του περιβάλλοντος για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, αλλά και μία ημέρα γιορτής για ό,τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του.

Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν στο καθαρισμό με ενθουσιασμό και συγκέντρωσαν αρκετές σακούλες απορριμμάτων. Η νέα γενιά ενισχύει το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότεροι άνθρωποι.