Τετάρτη 23 Οκτώβριος 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της  εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την  Ευρώπη 2019» και της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, εθελοντικός καθαρισμός της ακτής του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα και καταγραφή των απορριμμάτων βάσει πρωτοκόλλου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη 2019».

Η δράση  πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 90 μαθητών και εκπαιδευτικών του 45ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καθώς και εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα & Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟ.Δ.Ε.ΠΑ.Σ.Μ.Υ.Ν.Α.), οι οποίοι συμμετείχαν στην δράση και ενημέρωσαν τους μαθητές για τη βιοποικιλότητα και τον πλούτο των οικοσυστημάτων του Εθνικού Πάρκου.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, η Aegean Rebreath σε συνεργασία με τον ΦΟ.Δ.Ε.ΠΑ.Σ.Μ.Υ.Ν.Α., την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και τον Σύλλογο των Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, διοργάνωσαν μονοήμερη δράση καθαρισμού από αδρανή υλικά και άλλα απορρίμματα στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Από μέρους του ΦΟ.Δ.Ε.ΠΑ.Σ.Μ.Υ.Ν.Α., ευχαριστούμε θερμά τους ανωτέρω για τη συνεργασία και για το ενδιαφέρον τους για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

October 2019