Από τις 02.07.2014 έως και τις 04.07.2014 πραγματοποιήθηκαν στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ε.Λ.Γ.Ο, εργασίες μεταφύτευσης χιλίων εξακοσίων πενήντα (1.650) νεαρών ατόμων κουκουναριάς, ύψους 15cm. Οι σπόροι προέρχονται από τις κουκουναριές του πευκοδάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα. Τα νεαρά αυτά δενδρύλλια θα μεταφερθούν εντός του επόμενου έτους σε πειραματική επιφάνεια του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, με τελικό σκοπό να μεταφυτευθούν στο πευκοδάσος.

Στην περάτωση των παραπάνω ενεργειών συνέβαλλε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υπό την επίβλεψη του Δ/ντη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ε.Λ.Γ.Ο, κου Καρέτσου και του Ερευνητή κου Μάντακα. Η δράση αυτή διεξήχθη με την πολύτιμη συνδρομή του  κ. Στέφανου Τσολακίδη και της εταιρείας του ΚΛΕΟΣ Α.Ε τον οποίο και ευχαριστούμε για την παροχή εθελοντών και των απαραίτητων υλικών προκειμένου να επιτευχθεί η μεταφύτευση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Δρ. Χάρης Δ. Καμπεζίδης