Στις 26-6-2014 πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης φυσικού ανάγλυφου σε χώρο ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, εντός των ζωνών Α1 και Β1 (συνημμένη φωτογραφία 1). Ο συγκεκριμένος χώρος αυθαίρετα είχε μετατραπεί σε πίστα Moto cross (συνημμένες φωτογραφίες 2,3). Ο χώρος ιδιοκτησιακά ανήκει στο μουσείο Μπενάκη το οποίο και ευχαριστούμε για την έγκριση του στην πραγματοποίηση των εργασιών.

Οι παραπάνω ενέργειες δεν θα ήταν εφικτές χωρίς την εθελοντική συνδρομή του κ. Στέφανου Τσολακίδη και της εταιρείας του ΚΛΕΟΣ Α.Ε τον οποίο και ευχαριστούμε για τη συνολικότερη στήριξη του σε ενέργειες προστασίας και ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου.

Ο συγκεκριμένος χώρος σύντομα θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση πειραματικής επιφάνειας δενδρυλλίων κουκουναριάς με διάφορες μεθόδους σποράς. Τα δενδρύλλια αυτά προέρχονται από σπόρους κουκουναριάς του πευκοδάσους του Σχινιά των οποίων την φροντίδα για τα δύο πρώτα χρόνια ανάπτυξης τους έχει αναλάβει  το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ε.Λ.Γ.Ο σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Δρ. Χάρης Δ. Καμπεζίδης